Trip to Bodø's archipelagoUtenfor Nordlands flotte hovedstad ligger en ukjent og fortryllende samling av øyer, hundrevis i tullet, spredt rundt omkring i det nære havområdet. Bare ei mil eller to fra storbyens larm er de fleste av dem små fiskevær uten noen biltrafikk eller gatelys. De kan ikke anløpes i noen liten båt, men man kan ta seg til mange av værene med hurtigbåt fra byen. Mange av værene anløpes av slike båter hver dag hele året i gjennom, og er helt avhengig av den tilførselen av varer som kommer den veien. Bare det å være med på en slik båtreise er et vakkert eventyr i en trolsk ramme, med grønne øyer og store grå fjell i sterk kontrast. Den røffe naturen synes å dominere det lille som er av barsk men begrenset menneskelig bosetting. Dette er i grunnen havørnens rike heller enn menneskets.

Mange av turistene som tar seg til øyene er ute etter spesielle opplevelser i fri luft, en sykkeltur eller gåtur i helt ekstraordinære omgivelser for eksempel. Andre vil se på fugler, padle i kano, eller fiske etter storruggen i havet.

Den største av disse øyene heter Sandhornøy og har et forholdsvis godt utbygd veinett. Det er også en strand der, kalt Langsanden. Terrenget er kupert, og fra toppene på øya kan du se utover bygdene og helt til de andre øyene i det fjerne. Selve Sandhornet ligger utrolig nok nesten 1 000 meter over havet, men det er ikke så vanskelig å ta seg dit selv om det selvfølgelig er nokså bratt. Her får man en fantastisk utsikt og kan se mer enn 100 km nordover, helt til Vågakallen i Lofoten.

Ved siden av Sandhornøy finnes det også et utall andre spennende øyer i dette området. Arnøy, Fleinvær, og Landegode er bare noen av de mange øyene som har blitt populære blant turistene.