Hei, og velkommen til disse sidene der du finner alt av informasjon om sightseeing, mat, kultur, opplevelser, og aktiv ferie i Bodø, Salten-regionen, og Nordland. Den store lille byen Bodø har fra sin stille tilværelse som fiskerlandsby utviklet seg til å bli en moderne by med gode fasiliteter og et rikt tilbud for turister både fra resten av Norge og fra utlandet. Årlig besøkes byen av hundretusenvis av gjester, stadig flere av dem fra fjerntliggende land som Kina og Japan. Blant årsakene er selvfølgelig den unike beliggenheten, det spesielle klimaet og lyset, den spektakulære naturen, og de mange aktivitetene som det er mulig å få meg seg i denne litt annerledes delen av Norge.

Bodø er Nordlands “hovedstad” og sammen med Tromsø regionsenteret for hele Nord-Norge. I tillegg til handel og offentlig administrasjon har byen også blitt et senter for kunst og kultur, og tiltrukket seg et vidt spekter av mennesker med interesse for samspillet mellom tradisjon, kultur, og natur. Den som tar turen til Bodø kan forvente seg helt unike opplevelser, hvorav mange er beskrevet på disse sidene. Her er blant annet beskrevet høydepunkter som Rago nasjonalpark, Saltstraumen, skjærgården kalt Verran, den ville øy-verdenen utenfor byen, og bestigningen av det stolte Storhornet.

Bodø er imidlertid ikke bare natur og friluftsliv, men i høyeste grad også en nordlandsk kulturhovedstad der mat-tradisjoner, bildekunst, og litteratur lever i beste velgående. Byen og regionen har noe for alle og det meste du ønsker deg dersom nettopp samspillet mellom storslagen natur og folkelig kultur tiltrekker deg.