Bodø er omkranset av vill og vakker nordlandsk natur. Fra hotellene inne i byen er det bare noen steinkast til store naturopplevelser og morsomme aktiviteter.

Active holiday in BodoOm vinteren er det selvfølgelig populært å gå på ski, med et stort løypenett inne i bymarka og egen lysløype der du kan trosse mørketida for å holde formen ved like. Toppturer er populært både sommer og vinter, enten det er på ski, med truger, eller til fots en sommerdag. Fra Keiservarden kan du se milevis utover kysten av Nordland fylke, og få med deg Lofotveggen lengst der borte i horisonten. Noe av det mest spennende er blandingen av massive fjell og storslått villmark med fjord og hav, øyer og skjær. Norges nasjonalfjell, Stetind, ligger også i dette området.

Du kan også bevege deg inn i fjellet ved å besøke en av grottene i nærheten. Der finnes både sildrende vann og dryppsteinkonstruksjoner som kan gi deg en følelse av å være bergtatt.

Skjærgården utenfor Bodø kalles for Verran, og er kjent for sitt rike og yrende fugleliv (som igjen selvfølgelig reflekterer de store fiskeforekomstene). Her kan de sprekeste og modigste utforskerne ta seg frem med kajakk, og reise telt på små leirplasser i vikene og buktene rundt omkring. For de litt mer bedagelige, men likevel nysgjerrige iblant oss er det like greit å få med seg en guidet tur eller havsafari. Da kan du benytte deg av andres lokalkunnskap og komme tett på den lokale faunaen. En tredje mulighet er å få med seg området ved hjelp av paraglider, for den som er tøff nok til å kaste seg ut fra Rønvikfjellet. En annen uforglemmelig opplevelse er en helikoptertur fra Bodø til Værøy.

Det er også gode muligheter for syklistene i og rundt Bodø. Her kan du både få med deg langturer og spennende løyper for mountain bike.